Bun sau rău

   În lumea asta totul are o definiţie pornind de la anumite concepte , părerea mea e că binele se defineşte în permanentă legătură cu răul  , cred că pentru orice în lume trebuie să existe o parte opusă a fiecărei fiinţe, a fiecărui lucru , aşa şi cu binele şi răul! şi în cuvinte ,unul a opusul celuilalt ,  în viaţă de zi cu zi sunt milioane de cazuri de bine şi rău , dăm unui sărac o felie de pâine (facem un bine), dăm spagă la „autorităţi” (facem un rău) , etc.  
   Atât răul cât şi binele ţin şi sunt, bine legate ce valorile morale ale societatiii , noţiunea de bine şi rău e bine „înrădăcinata” în minţile oamenilor încă prin dovadă de creştinism care clasifică în două tabere acţiunile oamenilor bine şi rău!  
   Binele şi răul trebuie să existe pentru că societatea umană să poată continua cursul.  
   Există bine şi rău precum există zi şi noapte, femei şi bărbaţi, alb sau negru , în ce constă diferenţă între bine şi rău?? eu spun că conta în percepţia fiecăruia dintre noi , dacă dăm spagă doctorului o facem pentru binele nostru , şi e rău pentru societate , atunci când realizăm un lucru pentru unii e rău pentru alţii e bun! putem oare împăca „capra şi varza”?

Un weekend excelent !

Şi deasemenea tuturor celor ce vor trece pe aici !

10 gânduri despre „Bun sau rău

    • Dacă doar binele ar exista de unde ştim că este bine fără punctul de referinţă ? Valabil si invers .
      Orice plus are un minus .Este normal şi chiar necesar .

  1. Înainte doar binele era arătat, acum ne este prezentat și răul fapt că societatea evoluează. Mulțumesc, un weekend fain și ție! 🙂

    • Da bun , doar că vezi , răul este predominant prezentat , lucru ce ne formează o falsă impresie şi nu ar fi mare lucru dacă am fi doar noi fals informaţi dar sunt generaţiile ce ne urmează şi au false modele .

  2. „Orice lucru se poate transforma in contrariul sau, asa incat dam din ras in plans si invers, din iubire in ura, din putere in slabiciune, din puritate in pacat. Sentimentele opuse (ne spun fizicienii) genereaza aceasta unda. Depasind un anumit prag al trairii, ceea ce noi credem a fi bine sau rau se confunda pana la asemanare. Ne putem misca creativ numai intre extreme, nu si dincolo de ele. Marile fericiri se strivesc sub pasii unor intamplari care ne transporta uneori intr-un mare Iad.” – Octavian Paler / Emotie

    Sa ai un weekend minunat! 🙂

  3. Cine hotaraste ce este bine si ce este rau? Ceea ce este bine pentru un individ poate fi gresit pentru un altul si invers. In mod categoric nimeni nu-si poate impune propria moralitate, propria opinie despre bine si rau asupra celor din jur. Astfel societatea, ca entitate superioara individului, a ajuns treptat la anumite norme morale pe care le impune asupra membrilor sai. Din aceasta perspectiva, cei care le respecta sunt considerati buni, iar cei care le incalca rai.
    Şi câteva proverbe despre bine şi rău, verificate în timp şi din păcate, adevărate:
    Totdeauna binele se uita mai lesne ca raul.
    Bunul vede bunatate peste tot; raul nicaieri.
    Binele vine anevoie, iar raul indata.

    • Binele şi răul eu cred că este definit de fiecare în parte în functie de circumstanţe, convenienţe , sentimente , înţelegere …etc . Societatea a elaborat fireşte un set de norme dar cine poate afirma că răul sau binele sunt absolut încadrate în norme atât timp cât societatea este formată dintr-un amalgam de indivizi cu o multitudine de caractere . Sunt , normal , multe puncte comune , în rest totul este interpretabil . Ideea este că trebuie sa ne conformăm unor tipare căci altfel ar exista un mare haos .
      Părerea mea !

  4. Din pacate nu exista cale de mijloc, exista doar alb sau negru, nu si gri. Exista bine sau rau nu si `partial bine` sau `partial rau`…..Insa contrariile se atrag asa ca si viata noastra este marcata de episoade de bine si de rau….din nefericire sau din fericire? Nu se stie, situatile isi schimba mereu insemnatatea functie de ce ne dorim!
    Seara frumoasa!

Lasă un comentariu