Sinceritatea în doi

   Se spune că a fi sincer înseamnă a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot. Este exact, dar criteriul acestei sincerităţi îl are întotdeauna celălalt . Eşti considerat sincer nu atunci când nu ascunzi nimic celuilalt , ci când nu ascunzi ceea ce aşteaptă de la ţine să ascunzi . Este poate paradoxal, dar aşa este , sinceritatea ta nu se verifică prin tine, ci prin celălalt. Eşti considerat sincer numai atunci când spui ceea ce vrea şi ceea ce aşteaptă celălalt de la tine să spui.

„Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor.  Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul; dar vai de cine este singur şi cade fără să aibă pe altul care să-l ridice ”.
Biblia , Ecleziastul 4:9-10

 

Sursa foto  Robert via mail

6 gânduri despre „Sinceritatea în doi

 1. Frumoase gânduri! Într-o lume atât de bolnavă de minciună…e mare lucru să vorbim despre sinceritate! Oricum, fără aşa ceva e greu să supravieţuiască o relaţie, fie ea simplă prietenie sau iubire.
  Mi-au plăcut mult de tot pozele, mai ales cucuvelele. Îmi plac enorm de mult aceste păsări, chiar dacă mulţi le detestă. Au o privire…fascinantă! 🙂
  O seară bună şi o duminică frumoasă!

  • Alex;

   Procentul de oameni care inteleg ca este un lucru bun ca cei din jur sa fie sinceri, deschisi …este infim. Oamenilor le place sa fie mintiti , sa stie doar ce vor sa auda …

   Prădătoarele de noapte nu au nicio legătură cu moartea sau cu veştile rele. Sunt păsări folositoare şi foarte frumoase, chiar dacă nu sunt colorate vesel.
   http://iulisa.blogspot.com/2011/08/se-zice-despre-bufnite.html
   O duminică frumoasă!

   • Am citit articolul despre bufniţe şi mi-a plăcut mult. Se spune că vechii greci asociau bufniţa cu zeiţa Athena. Am văzut în Grecia multe suveniruri cu reprezentări ale bufniţei – un simbol al înţelepciunii, iubit de ei.
    Sunt păsări frumoase, mie chiar îmi plac şi am văzut destule prin curţile unor oameni. Pe acolo n-aveau ce căuta …şoarecii! 🙂
    O duminică frumoasă şi vouă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s