Life in picture

Ideea îi aparţine lui Costin

Aşa cum eşti, îmi pari un vis
Chemat în zori, în adormire,
Şi aluneci-n neştire
pe-un covor de strălucire
Ca un ecou nesters

sursa;Pferde.de

                                              Weekend reusit!

Iulisa,SoriN, Costin Comba , Lillee , Teo Negura Carmen , Cleo , INCERTITUDINI , Lumi RO ,  Elena , Pandhora , C.L.M , Cristi , Cârlionti de gânduri , Zamfir Pop , Ulise (blog canin) , Stropi de suflet , Zolty , Digodana , Fotoreporter pentru mediu , Solidaster , Alicee , Max Peter , Lumea lui Alexandru , Fly2sky , Robert , RaulAlina (puzzled) , Tudor , Napocel , Erys , Lunapătrată , Beţivul de cuvinte , Dani , Tamy , Liviu , Zodrac , Alice Georgiana 1 , Alice Georgiana 2 , Se-cret , Eddy , Oana Clara , Lolita , Zina

Costin a propus sa vorbim despre ,  probleme sociale, sexul neprotejat si droguri

CE SE CREDE DESPRE  DROGURI , CE ESTE ADEVARAT    ?     

1. Drogurile nu sunt periculoase si pot fi controlate.

FALS, deoarece consumul de droguri este extrem de imprevizibil si afecteaza oamenii in mod diferit; consumul ocazional poate duce la consum frecvent si la instalarea dependentei (oricine poate deveni dependent de droguri).

2. Drogurile cresc apetitul sexual.

FALS, consumul de droguri poate duce la aparitia unor tulburari ale dinamicii sexuale: impotenta si ejaculare precoce la barbati, amenoree si sterilitatea la femei.

3. Consumul de droguri te ajuta sa iti faci mai multi prieteni.

FALS, consumatorii de droguri ajung mai devreme sau mai tarziu sa fie r 212g62c espinsi de cei din jur si marginalizati social.

4. Drogurile te ajuta sa reusesti in viata.

FALS, drogurile „te ajuta” sa pierzi foarte multe lucruri: incredera celor din jur, performantele scolare, slujba, interesul fata de viata, bunuri personale si lista este deschisa.

5. Sa te droghezi inseamna sa fii in pas cu moda, „toata lumea se drogheaza”.

FALS, cei mai multi sunt cei care nu se drogheaza. Studiile au demonstart ca procentul liceenilor care nu consuma droguri este semnificativ mai mare decat al celor care consuma.

6. Drogurile te ajuta sa te distrezi mai bine.

FALS, pentru ca dupa o perioada de consum, procurarea drogurilor si utilizarea lor acapareaza intrega activitate a celui in cauza impiedicandu-l sa se mai poata bucura de orice altceva.

7. Drogurile te fac sa fii mai imaginativ, „mai destept”

FALS, drogurile afecteaza intrega viata psihica a individului, prin alterarea functiilor intelectuale, atentiei, memoriei, capacitatii de concentrare, stimei de sine, interesului, vointei, etc.

8. Poti sa te droghezi si ceilalti sa nu observe.

FALS, consumatorii de droguri pot fi recunoscuti dupa anumite semne distinctive dar si prin observarea anumitor comportamente, ritualuri, atitudini specifice.

9. Drogurile te pot ajuta sa depasesti, sa „uiti” probleme de familie.

FALS, consumul de droguri conduce la aparitia sau intensificarea unor conflicte familiale, iar cel in cauza se simte prins intr-un cerc vicios din care este extrem de dificil sa scape.

10. Consecintele si riscurile pe care le presupune consumul de droguri nu ma pot atinge pe mine.

FALS, cei care consuma droguri sunt expusi in aceeasi masura riscurilor fizice, psihice si sociale indiferent de cantitate, durata, tip de drog consumat.

11. „Stiu ca se poate muri din droguri dar asta nu mi se poate intampla mie”

FALS, moartea prin supradoza este un risc pentru fiecare persoana care consuma orice cantitate de heroina ( o singura data, ocazional, frecvent sau regulat).

DROGURI CE SE CREDE DESPRE

41 de gânduri despre „Life in picture

    • Rasa Knabstruper este originara din Danemarca, din statul Knabstruper. Aceasta rasa dateaza inca din timpul razboaielor Napoleoniene, din vremea cand soldatii spanioli au stationat in pe teritoriul Danemarcei. Rasa Knabstruper este descendeta unei iepe breze cu stramosi Spanish, care a fost vanduta unui macelar de catre un ofiter spaniol. Iapa breaza a fost apoi vanduta judecatorului Linn din statul Knabstruper. In 1808, aceasta iapa a fost incrucisata cu cai Frederiksborg, iar nepotul acestei iepe este considera a fi armasarul pe baza caruia a fost creata aceasta rasa.

      Acesti cai au fost folositi foarte mult in spectacolele de circ, pentru actele de sarituri, datorita spatelui lor care este ideal pentru acest lucru. Vechiul tip de Knabstruper era un cal cu un fizic puternic si viguros. In prezent, tipul modern de Knabstruper se aseamana mai mult cu rasa Appaloosa.

  1. Frumoasă fotografie a unui animal superb !
    In ceea ce priveste părerile despre droguri, total de acord, ai sintetizat foarte bine esentialul.

  2. Ce buna era o functie de editare la comentarii ! 😀 Se vede ca nu m-am trezit bine din somn.
    Te rog frumos sa corectezi „a”-ul acela de la sfarsitul primului cuvant si sa adaugi „parerile” inainte de „despre”. Multumesc foarte mult si scuze, nu mai fac !

    • Sărut mâna cu respect !
      Dacă nu ai fi scris acest al doilea comentariu ca şi corecţie a primului nu aş fi observat nici o greşeală deoarece în primul rând creierul este capabil să sintetizeze când este pus în situaţii dificile interpretând corect ceea ce i se cere şi mai ales pentru că de fapt interesa ideea mesajului şi nu gramatica sau ortografia . Aşa că nu ai de ce îţi cere scuze , aceste lucruri se întâmplă în mod frecvent şi nu cred că cineva , oricine , ar avea ceva de criticat.Căci de ce ?

      Pentru o demonstraţie a ceea ce este capabil creierul te invit să citeşti acest articol :
      http://fewstuff.blogspot.com/2011/04/cititulhrana-creierului.html

  3. Foarte dragut calutul 🙂
    Argumentele sunt foarte pertinente si releva intr-un totul, adevarul, foarte bine sintetizat..
    Zi faina sa ai.

    • Deşi sunt împotriva fumatului nu aş fi putut scrie despre el fiindcă spre ruşinea mea sunt fumător , nu înrăit dar genul un viciu nu este prea mult , bine , depinde care .

  4. Îmi plac caii. Sunt crescut la oraş şi am avut întotdeauna o oareca reţinere să mă apropii de căluţi (la socrii mei erau cai), dar sunt nişte animale admirabile.

    Cât despre cealaltă temă, nu pot spune decât o singură propoziţie: CINE SE APUCĂ DE DROGURI, SE NENOROCEŞTE ŞI PE EL, ÎŞI NENOROCEŞTE ŞI FAMILIA!

    • Si eu sunt crescut la oraş , dar am avut şansa să mă apropii mai mult de cai , ba chiar am înhămat unul şi totuşi deşi sunt blânzi tot am avut reţineri.

      Si aş adăuga la , despre droguri , şi societatea într-o oarecare măsură .

  5. Google translated your post – I agree – drugs are not good for anybody.
    (Some drugs are needed for health reasons but that’s a different thing.)

  6. Pingback: Breaking news: Huidu şi profanatorii « Teo Negură

  7. Am văzut mulţi cai la viaţa mea, însă un cal dalmaţian nu am văzut până acum. Sau să fie vorba despre un dalmaţian cal???

    • Ce-i drept nici eu nu am văzut , iar această rasă este una rară , probabil de aceea nu prea este cunoscută . Sau poate este doar un dalmaţian evoluat , ştii precum asinul .

  8. Pingback: MIERCUREA FĂRĂ CUVINTE: A venit toamna « Stropi de suflet la vedere

  9. Uite ca am trait sa vad si calul dalmatian. Sunt impotriva fumatului, sunt impotriva consumului de alcool. Daca ai stii cat de mult ma bucur cand aud ca s-au marit accizele la tutun si alcool.
    Toti se plang ca nu au bani, dar dau 300 lei pe luna pe tigari. De ce te plangi, daca ai bani de aruncat?

  10. Eu sunt adeptul , un viciu mic si ponderat nu strică . Oricum ne omoara ei cu altele , poate mult mai periculoase , în cele mai banale alimente .

Lasă un comentariu